Glorija u &TD-u

Glorija u &TD-u

“Glorija”, čudesni i čudovišni mirakul Ranka Marinkovića, najpoznatiji komad jednog od najvećih hrvatskih književnika, ponovo na daskama &TD-a u radikalnoj viziji Saše Božića.

"Glorija", nova predstava Teatra &TD, iako izgrađena na mirakulu Ranka Marinkovića, u režiji Saše Božića poprimila je nove razmjere i obilježja u čitanju ovog klasika hrvatskog kazališta. Nataša Dangubić kao naslovna junakinja okružena je mladim glumcima koji pripadaju "novoj generaciji nadarenih glumaca sklonoj beskompromisnom kazališnom istraživanju". Sama je srž Marinkovićeve Glorije, kao i njegov veličanstveni poetični tekst, zadržana u predstavi, dok su vanjske manifestacije unutarnjih svjetova protagonista naglašene izvedbom akrobatske yoge.

Glorija nudi melodramatski zaplet ljubavne priče u udaljenoj otočkoj biskupiji u kojoj ambiciozni svećenik trenira bivšu cirkusantkinju za izvođenje crkvenih čuda kako bi povratio izgubljenu pastvu. U novoj postavci Glorije redatelj Saša Božić , radikalno interpretira predložak: u Božićevoj Gloriji mi smo u vizualnom spektaklu cirkusa, dok je čudo preneseno iz radnje u čudesnost izvedbe tijela. &TD-ovska Glorija uprizoruje čudovišnost igara seksualnog nadziranja i hijerarhije moći koja oblikuje naše identitete.

U naslovnoj ulozi Glorije pojavljuje se Nataša Dangubić, dok preostali dio glumačkog ansambla predstavlja čitavu novu generaciju nadarenih glumaca sklonu beskompromisnom kazališnom istraživanju, (od kojih je 2 uvršteno u 8 najperspektivnijih mladih glumaca, prema istraživanju tjednika Globus). Krhkom figurom besramno manipulirane djevojke razmahuju tri svećenika (Jure Radnić, Filip Riđički, Silvio Vovk), koji ponekad igraju don Jeru, a ponekad don Zanu.

Ranko Marinković: Glorija
Koncept i režija: Saša Božić
Scenografija, kostimografija: Zdravka Ivandija

Uloge:
Sestra Magdalena ( Glorija ): Nataša Dangubić
Don Jere I Don Zane: Jure Radnić, Filip Riđički, Silvio Vovk
Rikardo Kozlović ( Floki Fleche ): Dado Ćosić
Biskup, Majka, Žena, Starac: Nika Burđelez, Milica Manojlović
Paparigas Toni: Marko Antunović
Paparigasi: Nika Burđelez, Dado Ćosić, Jure Radnić

Izvedbe: 18. i 19. lipnja u 21h, velika dvorana Teatra &TD.

Poklanjamo Vam 1x2 ulaznice za izvedbu predstave 19. lipnja, a prijaviti se možete tako da pošaljete mail s naslovom "GLORIJA" i vašim podacima na info@gricni.com! Dobitnike ćemo proglasiti u 15h.

Večeras (18. lipnja) na predstavu vodimo Đurđicu Krznarić!
Večeras (19. lipnja) na predstavu vodimo Maju Jaković!


Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Inspektor Martin i banda puževa
Pokrenuta web stranica 'Resident Evil'
Obamin sindrom
Filmomanija 6
Gricni foto sekcija
Naša majka
Vikend na Animafestu
Kabinet
NEKA BOLJI POBIJEDI
LJUBAVologija - Bruno Šimleša
Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a
ZOM - orkestar s dušom
''Ideš dalje'' u Parmi
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
Bolnica na kraju grada

Gricni kategoriju