Fortinbras se napio

Fortinbras se napio

˝Fortinbras se napio˝ komad je koji se maštovito i iznimno duhovito poigrava s najpoznatijom dramom na svijetu – ˝Hamletom˝. Danski je dvor tako zamijenjen norveškim, a prinčevi su postali kriminalci. Umjesto velikog pitanja ˝biti ili ne biti˝sada je tu drugo – ˝piti ili ubiti˝.

Sa shakespearovih dvora odlazimo u 21. stoljeće. Giljotina je istina, ukinuta, ali glave i dalje lete. I dalje se tresu brda, a rađaju se miševi. I dalje vladari govore velike riječi, a čine mala djela. Janusz Glowacki izvođen je po cijelom svijetu, a u ovoj se crnoj komediji naglas smije zajedno sa svojim likovima te im daje da budu ono što jesu. Političari s kojima ćete provesti 90 minuta vrhunske zabave, ali nakon čijeg ćete zagrljaja osjetiti nož u leđima. Kazalište "Kerempuh" Vas poziva na premijeru ove predstave koja će se održati 16. prosinca u 20 sati! Pretpremijera je dan prije u isto vrijeme.

Prijevod: MLADEN MARTIĆ
Redatelj i dramaturg: VJERAN ZUPPA
Prolog, Interludij i Epilog: VJERAN ZUPPA
Pomoćnik redatelja: ŽARKO POTOČNJAK
Dramaturginja: DORA DELBIANCO
Scenografkinja: DINKA JERIČEVIĆ
Kostimografkinja: ĐURĐA JANEŠ
Oglavlja: NADA KOBALI
Scenska glazba: NEVEN FRANGEŠ
Scenski pokret: MILA RACKOV
Oblikovanje svjetla: DUBRAVKA KURBAŠA, Vesna KOLAREC

Uloge: ASIM UGLJEN, MARTA BOLFAN UGLJEN, ŽARKO POTOČNJAK, LUKA PETRUŠIĆ, ŽELJKO KŐNIGSKNECHT, IVA BABIĆ, BORKO PERIĆ, FILIP LOZIĆ, MARKO V. HRENOVIĆ, IVAN TURKOVIĆ-KRNJAK, MARIJA KOLB, MARINA BAŽULIĆ

Gricni Vam za 20. svibnja poklanja 2x2 ulaznice, a prijaviti se možete tako da nam na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom ''Fortinbras'' zajedno sa svojim podacima i točnim odgovorom na pitanje:''Tko je redatelj predstave 'Fortinbras se napio'?''  Prijave primamo do 15h! Sretno!

Večeras (20. svibnja) na predstavu vodimo Marinu Čaval i Branimira Pernjaka!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Doktrina šoka
Koko i duhovi
Pindarov dijamant
DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Jane Eyre
Sram i strah
Kabinet
SJEVEROZAPADNI VJETAR
Predin & Dedić - Tragovi u sjeti
Snaga sirovog
Nosferatu
Samoća primarnih brojeva
Malo je dovoljno
"Log in - log out" premijera!
Filmske preporuke - Darren Aronofsky

Gricni kategoriju