Filmske preporuke - Darren Aronofsky

Filmske preporuke - Darren Aronofsky

Lako je preporučiti redatelja s čijim je filmovima nemoguće pogriješiti. Igramo na sigurno!

Prošli tjedan smo vas preko Christophera Nolana upoznali sa školom "Kako napraviti loš film" i uz napomenu da je on, nadamo se zauvijek, izbačen iz nje. Par dana nakon tog primili smo vrlo kratko pismo Darrena Aronofskog u kojem se hvali kako je i on izbačen iz iste škole, te nas izaziva da mu nađemo loš film. Naporno smo radili proteklih dana kako bismo našli razlog za nepromoviranje ovog bahatog redatelja (odbio je snimanje filma Batman: Početak, sigurno je bahat) ali jednostavno nemamo izbora, skidamo mu šešir i vama preporučujemo SVE njegove filmove.

Pi (Pi, 1998.)
Intrigantan psihološki triler o matematičkom genijalcu (Sean Gullette) koji vjeruje da se sve može razumijeti pomoću brojeva, pa pokušava otkriti tajne svemira služeći se brojem pi. Redatelj je, koji je za ovaj uradak napisao i scenarij, nadahnuće potražio u Kubrickovoj Paklenoj naranči, židovskoj Kabali, teoriji kaosa.

Rekvijem za snove (Requiem for a dream,2000.)
Ako se ikada čuli za gospodina Aronofskog, onda ste zasigurno upoznati s ovim remek-djelom od filma. Ako niste, obavezno pogledajte ovu mračnu dramu o ovisnostima. Glumačka ekipa je vrhunska - Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly. Clint Mansell zaslužan je za sundtrack koji će vam se trajno urezati u pamćenje.

Fontana života (The Fountain, 2006.)
Priča o čovjeku (Hugh Jackman) opsjednutom traganjem za izvorom vječne mladosti. Glavni lik bori se za spas voljene žene oboljele od raka, te traži odgovor na pitanje možemo li uopće pobijediti bolest i smrt. Radi se o formi svojevrsnog omnibusa kojeg čine tri različite priče smještene u različita povjesna razdoblja.

Hrvač (The Wrestler,2008.)
Propali hrvač (Mickey Rourke) traga za stalnim poslom, a jedini tračak nade u njegovom usamljenom životu su povremeni nastupi pred vjernim fanovima. Srčani udar ga potakne da preispita svoj život i poveže se s jednom važnom mu osobom.

Crni labud (The Black Swan, 2010.)
Nina (Natalie Portman) je ambiciozna balerina koja mašta o uspjehu, kada dobije zahtjevnu glavnu ulogu u Labuđem jezeru započinje rivalstvo između nje i njene kolegice Lily (Mila Kunis). Nina otkriva svoje najdublje skrivene strahove, svoju mračnu stranu.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Wingwave coaching - Core Besser-Siegmund
Dečko, dama, kralj, špijun
Nosferatu
Barneyeva verzija
Perači prozora
Filmske preporuke - žene iza kamera
Moj sin samo malo sporije hoda
Sanja Kozlica - žena zvana talent!
Pedalafest iPhone i Android aplikacija
Sve o seoskom turizmu za neznalice
Reckless - KAMENO MESO
Izumi i otkrića
STAND UP PLESNI TRENING – OTVORENI TJEDAN
Massimo u Tvornici!
Sram i strah

Gricni kategoriju