Filmske preporuke - Christopher Nolan

Filmske preporuke - Christopher Nolan

Ovo je čovjek koji je dugi niz godina pohađao prestižnu američku školu "Kako napraviti loš film", ali jednostavno nikad nije naučio. Izgubljeni slučaj, blago nama!

Christopher Nolan je veliki fan Radioheada i Stanleya Kubricka. Mnogi ljudi misle da su već samo te dvije stvari dovoljne da netko bude TOTALNO KUL. Za one ostale koji traže nešto više, napominjemo da je ovaj čovjek napravio filmove Početak (Inception), Vitez Tame (Dark Knight), Batman: Početak (Batman Begins), Prestiž (Prestige), Memento i Nesanica (Insomnia). Pet od njegovih sedam filmova su na IMDB-ovoj TOP 250 listi! Totalno kul, zar ne? Osim Radioheada i Kubricka, Nolan očito obožava i Christiana Balea kojeg ste imali priliku nedavno upoznati na Gricniju! Iako Bale glumi u već tri njegova filma, uskoro ćemo ga imati priliku gledati ponovno u novom Nolanovom nastavku Batmana - The Dark Knight Rises.

 

Nismo (još) spomenuli Nolanov prvi film Following, što ne znači da ga trebate preskočiti. Film je rađen s jako niskim budžetom i to treba uzeti u obzir, ali priča o piscu koji prati strance kako bi prikupio materijal za pisanje urezat će vam se u pamćenje i samo produbiti ljubav prema ovom redatelju.

Memento (Memento, 2000.)

Nesanica (Insomnia, 2002.)

Batman: Početak (Batman Begins, 2005.)

Prestiž (Prestige, 2006.)

Vitez Tame (The Dark Knight, 2008.)

Početak (Inception, 2010.)

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Krajolik s padom
Otvoren MUU u SIGETUU
Mozart u vrtu
Kabinet
ŠTO JE STOICIZAM?
DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Danas počinje Animafest!
Pedalafest iPhone i Android aplikacija
Planet majmuna: Postanak
ZOMantično ROMANTIČNO
Drugi rođendan Gricnija!
LJUBAVologija - Bruno Šimleša
Filmske preporuke - dvoglavi redatelj
Susan Perrow - radionica
Filmske preporuke - žene iza kamera

Gricni kategoriju