Filmske preporuke - Christian Bale

Filmske preporuke - Christian Bale

On je najbolji glumac, ikad. Ako sad razmišljate: "Ma nije, ima boljih, tu su Brad Pitt, Johnny Depp, Robert De Niro, Freddie Prinze Jr.", PRESTANITE, u krivu ste, Bale je najbolji. Tako, lijepo, živjela demokracija!

Kad razgovaramo o ovom glumcu onda je sve nebitno, osim njegovih filmova. Ako zanemarimo činjenicu da je Gricni ured ispunjen njegovim posterima, te ako zanemarimo da nam mobiteli zvone njegovom izvedbom teme iz The Powerpuff Girls, onda možemo reći da smo objektivni i da vam sljedeće filmove preporučamo na temelju duboke filmske analize.

Iako je Christian Charles Philip Bale oduševio svojom glumom već kao trinaestogodišnjak u ratnom filmu Stevena Spileberga, Carstvo sunca (Empire of the Sun), svoj nevjerojatni talent potvrdio je ulogom Patricka Batemana u adaptaciji filma Američki psiho (American Psycho).

Da se ne radi o svakidašnjem glumcu (i normalnom ljudskom biću) dokazao je transformacijom za pamćenje. Za ulogu Trevora Reznika u psihološkoj drami Nestajanje (The Machinist) morao je smršaviti 27kg da bi došao na težinu od samo 54kg. Samo 6 mjeseci nakon toga za ulogu u filmu Batman: Početak (Batman Begins) morao je "nabaciti" 45kg. Iako je Batman komercijalno gledano puno uspješniji film, naša preporuka ide definitivno na stranu Nestajanja, upravo zbog Baleove glume.

Nakon toga Bale samo nastavlja oduševljavati svojim ulogama i iz filma u film osvaja kako publiku tako i kritiku, a često se mogu čuti i priznanja od strane njegovih medijski puno eksponiranijih kolega. Ulogu psihopata, koju je doktorirao na Američkom Psihu, dobio je priliku ponoviti u filmu Davida Ayera Teška Vremena (Harsh Times) i naravno da je tako postao glavni razlog zašto trebate pogledati ovu krimi-dramu. Slijedi još jedna velika transformacija i sljedeće godine snima odličan ratni film o preživljavanju na neprijateljskom teritoriju, Bijeg U Zoru (Rescue Dawn), u kojem ponovno pokazuje potpunu posvećenost liku koji utjelovljuje. Na trenutke zaboravite da gledate film!

Ako niste gledali sljedeći film, ispravite tu pogrešku što prije. Radi se o remek djelu bez obzira na glumu Balea, ali eto, imamo sreće pa je i on dio ove odlične glumačke postave vođene jednim od najboljih redatelja današnjice, Christopherom Nolanom. U filmu se sukobljavaju dva mađioničara (Hugh Jackman i Christian Bale) a posebnu draž filmu daje David Bowie u ulozi Nikole Tesle. Radi se naravno o filmu Prestiž (The Prestige).

Za kraj moramo spomenuti još par odličnih filmova u kojima je naš najdraži najsvjetlija točka (iznimka je zadnji Batman, Vitez Tame u kojem ta titula pripada Heathu Ledgeru). U filmu 3:10 za Yumu uz Christiana Balea glumi Russell Crowe. Njih dvojica uspjeli su učiniti zabavnim ovaj remake istoimenog kultnog westerna iz davne1957. Za ulogu u odličnoj sportskoj drami Boksač (The Fighter) zasluženo je dobio Oskara u kategoriji sporedne uloge. Uz njega zapaženu ulogu ima i Mark Wahlberg. Film je snimljen po istinitoj priči o dva brata boksača koji zajedno treniraju za naslov i žele se iskupiti za grijehe iz prošlosti. Skoro smo zaboravili, svim ljubiteljima znanstvene fantastike preporučamo akciju Equilibrium. Uživajte u nezaboravnoj glumi Christiana Balea!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (4 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Sanja Kozlica - žena zvana talent!
Zatvaranje ljubavi
Boys don't cry
Replica - Ivan Šibenik
Filmske preporuke - dvoglavi redatelj
LJUDI U CRNOM PONOVNO U HRVATSKOJ!
Elitna postrojba 2
Apokrifni transurfing
Samoća primarnih brojeva
S druge strane
Stoljeće mudrosti
Filmske preporuke - Roman Polanski
Gricni foto sekcija
10 minuta pozornosti
Doktrina šoka

Gricni kategoriju