Filmomanija 6

Filmomanija 6

Od 20. do 30. rujna u kinu Cineplexx Centar Kaptol održat će se najjača filmska revija do sada – MAXtv Filmomanija 6! Punih 11 dana gledatelji će moći uživati u najnovijim remek-djelima sedme umjetnosti redatelja kao što su Ken Loach, Francis Ford Coppola, Todd Solondz, Istvan Szabo i Jacques Audiard.

Uz već najavljene pobjednike filmskih festivala u Veneciji, Berlinu i Cannesu ovo će biti najjača revija dobrog filma do sada! Jedan od zasigurno najatraktivnijih filmova svakako je novi uradak redatelja Kena Loacha – Danak anđelima (The Angel's Share) koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio nagradu žirija. Atraktivnosti ne manjka niti novom filmu Jacquesa Audiarda – Hrđa i kost (De Rouille Et D'os) koji je također prikazan u službenoj konkurenciji na Canneskom festivalu, a u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Marion Cotillard.
Danak anđelima (The Angel's Share)

Jedini mađarski dobitnik prestižne filmske nagrade Oscar do danas, István Szabó, nakon punih šest godina snimio je novo remek-djelo s Helen Mirren u glavnoj ulozi – Vrata (The Door) koji je predstavio na ovogodišnjem filmskom festivalu u Moskvi. Pune dvije godine bile su potrebne redatelju filmske trilogije Kum, Francisu Fordu Coppoli, da snimi novi film – triler Između svjetova (Twixt) u kojem je glavnu ulogu ostvario Val Kilmer, a koji se prikazao u sklopu filmskog festivala u Torontu. Tu je i novi film kultnog redatelja Todda Solondza, Tajni adut (Dark Horse) koji je prikazan u sklopu filmskog festivala u Veneciji.
Između svjetova (Twixt)

Uz već ranije najavljene filmove Faust (pobjednik filmskog festivala u Veneciji redatelja Aleksandra Sokurova), Cezar mora umrijeti (pobjednik filmskog festivala u Berlinu redatelja Paola i Vittorija Tavianija) i Ljubav (pobjednik filmskog festivala u Cannesu redatelja Michaela Hanekea) nesumnjivo je da će ovogodišnja MAXtv Filmomanija 6 svakako biti najjača revija dobrog filma do sada! Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 20. do 30. rujna s početkom u 16:00, 19:00 i 21:00 sati.
Vrata (The Door)

____________________________________________________________________________

 

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

 

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Praizvedba predstave „Žuta crta“
High Places u atriju &TD-a
Lea i Darija - Soundtrack
Volite li Johna Cagea?
Drugi koncert iz Ciklusa Virtuoso!
Nulti merdijan - Hrvoje Šalković
Green Lantern
Apokrifni transurfing
Predin & Dedić - Tragovi u sjeti
Garaža
ISTINSKA SREĆA - Sharon Salzberg
DANI EUROPSKOG FILMA: PARTNERI
Retrospektiva Branka Vlahovića
7. Kreativna događalica
Arthur

Gricni kategoriju