Filmomanija 5

Filmomanija 5

Dosadno Vam je? Televizija odbija prikazivati zanimljivi program? Čekate prikazivanje dosadne reprize serije koja Vam nije bila zanimljiva ni prvi put? Vrijeme je da posjetite Filmomaniju i uljepšate si večer!

Peta po redu Filmomanija – revija dobrog filma, ovog će se rujna po prvi puta održati u tri grada istovremeno: Osijeku, Splitu i Zagrebu! Revija će trajati punih 12 dana, odnosno u razdoblju od 21. rujna do 2. listopada, a bit će prikazana u Cineplexxu Osijek, Cineplexxu Split i Movieplexu Zagreb. U sklopu revije prikazat će se dvadesetak najkvalitetnijih ostvarenja sedme umjetnosti s najvažnijih svjetskih filmskih festivala.
Filmomanija_5

Filmomanija 5 donosi doista spektakularan i nikad jači program koji uključuje takva redateljska imena kao što su Wim Wenders, Gus Van Sant, Lars von Trier, Aki Kaurismäki, Béla Tarr, François Ozon, Tom Tykwer, braća Dardenne, Alex de la Iglesa, Nanni Moretti i mnoga druga.

Tijekom dvanaestodnevne revije bit će prikazano sveukupno 20 filmova među kojima su: Melankolija - dobitnik nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu redatelja Larsa von Triera; Le Havre – dobitnik nagrade FIPRESCI (nagrada kritike) na filmskom festivalu u Cannesu redatelja Akija Kaurismäkija; Torinski konj – dobitnik nagrade žirija i nagrade FIPRESCI (nagrada kritike) na filmskom festivalu u Berlinu redatelja Béle Tarra; Trofejna žena – prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji redatelja Françoisa Ozona; Troje – dobitnik nagrada za najbolju režiju, glavnu glumicu i montažu na German Film Awards te prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji redatelja Toma Tykwera; Imamo papu – najbolja režija, scenarij i kamera prema izboru Udruženja talijanskih filmskih kritičara te prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu redatelja Nannija Morettija.
filmomanija_5_najava

U sklopu revije također će se prikazati i dva domaća filma: avantura Koko i duhovi redatelja Daniela Kušana snimljena prema istoimenom književnom klasiku i dobitnika čak četiri nagrade na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli (najbolji debitant, glazba, montaža i nagrada publike) te drama Ćaća redatelja Dalibora Matanića, dobitnika triju nagrada na filmskom festivalu u Puli (najbolja režija, sporedna glumica i kamera).

Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupne na službenoj stranici revije: www.filmomanija.hr , te na stranicama kina: www.cineplexx.hr i www.movieplex.hr

Kompletan popis filmova revije Filmomanija 5:

Aurora / Aurora – Cristi Puiu
Ćaća / Ćaća – Dalibor Matanić
Dječak s biciklom / Le gamin au vélo - braća Dardenne
Igra pobjednika / Moneyball – Bennett Miller
Imamo papu / Habemus Papam – Nanni Moretti
Invazija kvarta / Attack the Block – Joe Cornish
Koko i duhovi / Koko i duhovi – Daniel Kušan
Le Havre / Le Havre - Aki Kaurismäki
Majke / Majki - Milcho Manchevski
Melankolija / Melancholia – Lars von Trier
Nader i Simin se rastaju / Jodaeiye Nader az Simin - Asghar Farhadi
Nespokojni / Restless - Gus van Sant
Pina 3D / Pina - Wim Wenders
Posljednji cirkus / Balada triste de trompeta - Alex de la Iglesia
Tajni život kućnih pomoćnica / The Help - Tate Taylor
Torinski konj / A Torinoi Lo - Béla Tarr
Trofejna žena / Potiche - Francois Ozon
Troje / Drei - Tom Tykwer
Ubojstvo iz nužde / Essential Killing - Jerzy Skolimowski
Želim nešto više / Cosa voglio di piu – Silvio Soldini
Continental_film

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Continentalova tjedna izdanja
Akustika
Osmo izdanje 25 FPS-a
Massimo - Dodirni me slučajno
Festival bajki za djecu i odrasle - pripovijedanje uz vatru
Nulti merdijan - Hrvoje Šalković
General Woo - Verbalni Delikt
Čovjek koji je spasio Europu
"Ideš dalje" u Beču
Između neba i zemlje
Planet majmuna: Postanak
Hej! Kako si?
Divna stvorenja
XV. FAKI
Mala gljivarska kuharica

Gricni kategoriju