Festival svjetskog kazališta 2012

Festival svjetskog kazališta 2012

Festival svjetskog kazališta u svom desetom izdanju nudi predstave koje pružaju presjek najzanimljivijih događanja svjetskih pozornica, scenskih projekata koji obilaze najvažnije kazališne festivale i koji su redovito dio glavnog programa i prvi izbor svih programatora. Festival se održava od 14. - 29. rujna 2012. u Zagrebu.

Ne samo što će gledatelji, kao i niz godina do sada, dobiti dragocjeni uvid u vrhunce autorskog kazališta, intrigantna iščitavanja klasika, maštovite i originalne spektakle i najsuvremenije pristupe scenskoj umjetnosti te stilovima glume, već je i zanimljivo je što će imati prigodu vidjeti i, u Hrvatskoj vrlo rijetko izvođen kazališni naslov, koji po svom statusu pripada nezaobilaznom dijelu tzv. željeznog programa svjetskih scena. Bit će to, dakako, kao i svaki put do sad na Festivalu svjetskog kazališta prilika da se još jednom umjetnički revidira zagrebačka i hrvatska kazališna repertoarna politika.
Poslije bitke

Za početak, kao predfestivalski kazališni party dolazi iz kultnog newyorškog kazališta La MaMa glazbena predstava ''La MaMa cantata'' posvećena utemeljiteljici tog teatra Ellen Stewart. Festival svjetskog kazališta svečano otvara predstava ''Poslije bitke'' talijanskog redatelja Pippa Delbona i Kompanije Pippa Delbona, a slijede ''Gospođica Julija'' u režiji Katie Mitchell i Lea Warnera u produkciji stalnog gosta Festivala, berlinskog Schaubühnea am Lehniner Platz. Belgijska kazališna skupina Peeping Tom ponovno je na programu Festivala i to s recentnim scenskim projektom ''Iznajmljuje se'' u režiji Gabriele Carrizo i Francka Chartiera, dolazi i ''Feministička predstava bez naslova'' američke redateljice i dramatičarke Young Jean Lee i njezine Kompanije te predstava ''Zatvaranje ljubavi'' francuskog redatelja Pascala Ramberta u izvedbi pariškog Theatrea de Gennevilliersa.
Gospođica Julija
Iznajmljuje se

U program ovogodišnjeg 10. festivala svjetskog kazališta uvrštena je i predstava ''Hirošimo, ljubavi moja'' Margaret Duras, u inscenaciji ključne francuske redateljice Christine Letailleur. Riječ je o velikom kazališnom hitu kojeg prati oduševljenje publike i odlične kazališne kritike, švicarsko-francuskoj koprodukciji – Théâtrea Vidy iz Lausanne i TNB- Centre européen théâtral et chorégraphique iz Rennesa.

Cjelokupni program ovogodišnjeg Festivala svjetskog kazališta dostupan je OVDJE.
Prodaja ulaznica za Festival svjetskog kazališta započinje 1. rujna 2012. na blagajni ZKM-a, Teslina 7, tel. 01 4872-554, 01 4874-582. Radno vrijeme blagajne je svakim danom od 10.00 do 20.00 sati.
Festival svjetskog kazališta 2012

____________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Poklanjamo vam album Lotusa!
Samice u ZKM-u
Koordinate sreće
ISTINSKA SREĆA - Sharon Salzberg
Krajolik s padom
Novi program Muzičkog salona SC-a!
Krletka
HEMENDEX: CRNO-ŽUTI SVIJET
Između neba i zemlje
Premijere u ITD-u
Grand prix Animafesta
Apokrifni transurfing
Sucker Punch
Dani suvremenog plesa u Varaždinu
Patak Dodo

Gricni kategoriju