Fenster u MM centru

Fenster u MM centru

Futuristička nostalgija s minimalističkim udaraljkama i gitarama punim jeke, s tekstualnim stremljenjima prema jezivom dadaističkom svijetu snova, FENSTER je duo newyorčana JJ Weihla koji se preselio u Berlin i Nijemca Jonathana Jarzyna.

Slojevitost suptilnih distorzija, melodičnih akorda i gradskih zvukova uronjenih u narative sna, govori o imenu benda koje svoje korijene vuče i iz zlosutnog incidenta koji se dogodio za vrijeme snimanje njihova prvoga albuma: prozorsko staklo razasulo se na JJ-evu glavu, nagradivši je kvrgom – otud ime FENSTER (prev. njem. fenster znači prozor). Utjecaji na njihovu glazbu čujni su kod Velvet Undergrounda, zvuka slomljenh ploča, šuma perilice suđa/rublja i naznaka starih melodija koji se kroz kuhinju probijaju sa starih radio aparata. Njihov debitantski album „Bones“ izdan za Morr Music, pobrao je odlične kritike publike i struke, a naša će ga publika moći čuti upravo na zagrebačkom koncertu, kojeg održavaju u sklopu europske turneje.

Američko berlinski indie bend „Fenster“, održat će svirku u MM centru, u ponedjeljak, 28. svibnja s početkom u 21.30 sati. Ulaznice po cijeni od 35 kuna možete kupiti na blagajni Teatra&td, dva sata prije početka koncerta.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

ŠTO JE STOICIZAM?
Fotopoetika
SVIJET JE SPREMAN ZA „OSVETNIKE“!
Animafest 2012.
Massimo u Tvornici!
Harry Potter i darovi smrti - 2.dio!
Sram i strah
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
Stoljeće mudrosti
Noć kazališta uz Zagreb Jazz Portrait
Vitez tame: Povratak
Prizori s jabukom
Diktator osvaja Hrvatsku
Pirati s Kariba: Nepoznate plime
Naša majka

Gricni kategoriju