Fenster u MM centru

Fenster u MM centru

Futuristička nostalgija s minimalističkim udaraljkama i gitarama punim jeke, s tekstualnim stremljenjima prema jezivom dadaističkom svijetu snova, FENSTER je duo newyorčana JJ Weihla koji se preselio u Berlin i Nijemca Jonathana Jarzyna.

Slojevitost suptilnih distorzija, melodičnih akorda i gradskih zvukova uronjenih u narative sna, govori o imenu benda koje svoje korijene vuče i iz zlosutnog incidenta koji se dogodio za vrijeme snimanje njihova prvoga albuma: prozorsko staklo razasulo se na JJ-evu glavu, nagradivši je kvrgom – otud ime FENSTER (prev. njem. fenster znači prozor). Utjecaji na njihovu glazbu čujni su kod Velvet Undergrounda, zvuka slomljenh ploča, šuma perilice suđa/rublja i naznaka starih melodija koji se kroz kuhinju probijaju sa starih radio aparata. Njihov debitantski album „Bones“ izdan za Morr Music, pobrao je odlične kritike publike i struke, a naša će ga publika moći čuti upravo na zagrebačkom koncertu, kojeg održavaju u sklopu europske turneje.

Američko berlinski indie bend „Fenster“, održat će svirku u MM centru, u ponedjeljak, 28. svibnja s početkom u 21.30 sati. Ulaznice po cijeni od 35 kuna možete kupiti na blagajni Teatra&td, dva sata prije početka koncerta.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Perači prozora
Klapa Cambi u Arsenalu
Martovske ide
ZOMantično ROMANTIČNO
„OVO BI MOGLA BITI MOJA ULICA“ U BERLINU
MJESEC ZALJUBLJENIH U MOZAIKOVIM KNJIŽARAMA!
Massimo - Dodirni me slučajno
Amstel Quartet i New Sax Quartet u Teatru &TD!
Vikend na Animafestu
Poklanjamo vam album Lotusa!
BEMTEUMOZAK
U boljem svijetu - KIC
Metastaze
Odjel straha
Đavli od papira - Zoran Pilić

Gricni kategoriju