Dub trio u &TD-u

Dub trio u &TD-u

Nakon nastupa u KSET-u 2008 i odličnog nastupa u Teatru &TD 2009. trio iz Brooklyna dolazi nam po treći put. U organizaciji Dirty Old Bookinga i Muzičkog salona SC ponovno će nastupiti u atriju Teatra &TD gdje će nam ovoga puta promovirati svoj najnoviji uradak "IV", po mnogima i najbolje dosadašnje izdanje Dub Tria.

Po mnogima jedan od najzanimljivijih bendova u zadnje vrijeme, Dub Trio koriste raznoliku mješavinu stilova, dub i reggae kao podlogu nadograđuju hardcoreom, post-rockom, punkom i metalom stvarajući svježu i inovativnu instrumentalnu glazbu. Bend su osnovali bubnjar Joe Tomino, basist Stu Brooks i gitarist D.P. Homes, prekaljeni studijski glazbenici koji su surađivali i s imenima poput Mos Def, Fugees, Tupac... Svoj debi album "Exploring The Dangers Of" izdali su 2004. godine za kultnu NY etiketu ROIR. 2005. godine bend je započeo suradnju s Mike Pattonom koja je dovela i do njihove prve pjesme s vokalom nazvane "Not Alone".

Pjesma je objavljena i na drugom albumu Dub Tria "New Heavy" (ROIR, 2006.) kao i na debi albumu Pattonovog projekta Peeping Tom, a Tomino, Brooks i Homes postali su i jedini stalni muzičari na turnejama Pattonovog benda. 2007. godine Dub Trio izdaje i prvi live album "Cool Out And Coexist", ujedno i posljednji za ROIR, odrađuju turneje sa bendovima kao što su Gogol Bordello, Clutch i Helmet, a 2008. godine izdaju svoj treći studijski album "Another Sound Is Dying", ovoga puta za Ipecac rec. Odličan album, iako većinom instrumentalan, ponovno donosi i vokalno gostovanje Mikea Pattona, a Dub Trio prikazuje kao odličan bend koji svakim albumom sve više napreduje i itekako je sposoban vrhunski miješati različite stilove i zadovoljiti različitu publiku.

Njihova glazba i efekti kojih se ne bi posramili ni King Tubby ili Mad Professor, isto je tako glazba koja je na trenutke slična Explosions In The Sky ili Mono, da bi trenutak kasnije eksplodirala u snažnu mješavinu svega glasnog i gitarskog. Za dostojno otvaranje koncerta pobrinut će se naši, sada već možemo reći kultni, Seven That Spells osnovani 2003. godine. Nebrojeni koncerti po raznim klubovima i festivalima, nebrojene turneje širom svijeta i 10 albuma izdanih po raznim svjetskim labelima potvrdili su Seven That Spells kao ozbiljan i beskompromisan, svjetski underground band. ROCK IST KRIEG!!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 55kn možete kupiti u Dirty Old Shop-u i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu će koštati 70kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a zbog održavanja na otvorenom koncert počinje TOČNO u 20:30h.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Osmo izdanje 25 FPS-a
Filmomanija 6
Studio Smijeha
Koncert "Na treću"
Koko i duhovi
Kvartet KLANG
Corpus delicti - Juli Zeh
Samice u ZKM-u
Između neba i zemlje
Koža u kojoj živim
Žuta crta
TRAILER I PLAKAT  ZA JAMESA BONDA!
Nulti merdijan - Hrvoje Šalković
Sebenico - ''DOBRA VEČER, UZORITA''
Danak anđelima

Gricni kategoriju