Doneda-Kocher -Sambolec-Grom

Doneda-Kocher -Sambolec-Grom

Muzički salon poziva vas na koncert izuzetno zanimljivog eksperimentalnog kvarteta kojeg čine vrhunski improvizatori. Nakon nastupa u zagrebačkom MM centru kvartet će se predstaviti i slovenskoj publici u sklopu 17. izdanja festivala Jazz Cerkno.

Projekt Doneda-Grom-Kocher-Sambolec nastao je susretom dvaju postojećih dua TILT (Grom/Sambolec) i DONEDA/KOCHER. Četvorica glazbenika prvi su se put susreli u studenome 2009. godine. Unutar elektroakustičnih glazbenih materijala ovog kvarteta akustični instrumenti zvuče izrazito elektronički i glasno, daleko od konvencionalnog sviranja. Elektronički je materijal diskretan, generiran od zvukova instrumenata, stvarajući i razvijajući time gust i suptilan zvukovni prostor.
Michel Doneda, sopran saksofon (F)
Tomaž Grom, kontrabas (SLO)
Jonas Kocher, harmonika (CH)
Tao V. Sambolec, elektronika (SLO)

TILT – Tomaž Grom, kontrabas i Tao G. Vrhovec Sambolec, elektronika. Od 1999. godine kada je duo osnovan Grom i Sambolec eksperimentiraju sa zvukom stvarajući glazbu temeljenu na improvizaciji i strukturalnom pristupu. Od 2003. TILT se usmjerio na stvaranje zvučnih tekstura i glazbenih struktura procesuirajući akustički instrument. S jedne strane ovaj proces mijenja i širi izražajne mogućnosti instrumenta, dok s druge strane stavlja instrument u drugačiji akustički kontekst, koji potom zahtijeva drugačije sviranje samoga instrumenta. TILT se kreće na granici između akustičkog i elektroničkog, spaja ih i stavlja u opoziciju, ali i povremeno tjera da jedno isključuje drugo.

DUO DONEDA/KOCHER – Dvojica glazbenika srela su se 2008. i od tada redovito surađuju kao duo, ali i s drugim glazbenicima poput Christiana Wolfartha i Christopha Schillera. Brojne koncerte održali su u Švicarskoj, Jugoistočnoj Europi (2009.), Engleskoj (2011.). Izdanja: 'action mécanique', flexion records (2011.), ///grape skin (s C.Schillerom), Another Timbre, 2011. Nakon koncerta biti će održan razgovor s glazbenicima, a moderator je Vid Jeraj. Više!

Ulaznice po cijeni od 45 kuna možete kupiti dva sata prije koncerta na blagajni Teatra &TD, a cijena ulaznice za studente je 30 kuna.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Nosferatu
Vlado Tuđa - I ♥ NY
Fotopoetika
Zagrebački pentagram
High Places u atriju &TD-a
Snaga sirovog
ACOUSTIC PROJECT & ZAGREB JAZZ PORTRAIT
Bolero - Davor Suhan
Odjel straha
HEMENDEX: CRNO-ŽUTI SVIJET
Ljubavne pjesme
BEMTEUMOZAK
10 minuta pozornosti
Čudo u Poskokovoj Dragi
Animafest 2012.

Gricni kategoriju