Divna stvorenja

Divna stvorenja

Ovo je priča o fatalnoj ljubavi i o mračnoj, opasnoj tajni, raskošan južnjački gotički roman koji će čitatelja očarati već nakon prvih nekoliko stranica i uvući ga u mračni svijet magije i misterije.

Ethan Wate, zvijezda školskog košarkaškog tima, jedva čeka da završi srednju školu i napusti južnjački gradić u kojem je odrastao. Život mu je postao težak otkako mu je umrla majka, a otac se povukao u svoju radnu sobu i posvetio pisanju knjiga. Tada u njegov život ulazi Lena Duchannes - neobična djevojka koja koja mu se prije toga neko vrijeme pojavljivala u snovima, ili bolje reći u noćnim morama. Ona pripada obitelji čarnika, čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći.
Divna_stvorenja

Upoznavajući tajnovitu Lenu Ethan biva izložen putovanju kroz vrijeme, smrtnim opasnostima i fatalnoj ljubavi. Dvoje tinejdžera postaju nerazdvojni u trenutku kad do Leninog 16. rođendana - kad će se za nju boriti sile Svjetla i Tame - preostaje tek 6 mjeseci. Da bi se spasila, ona i Ethan primorani su upustiti se u borbu protiv natprirodnih sila i predrasuda uskogrudnih ljudi. No Dobro i Zlo nisu jasno omeđeni niti su baš uvijek suprotstavljeni.

U gotičkoj tradiciji romana Anne Rice autorice evociraju mračan svijet ispunjen natprirodnim silama u naizgled posve običnom južnjačkom gradiću opsjednutom rekonstruiranjem bitaka iz Američkog građanskog rata i duboko odanom svojoj tradiciji pristaša Juga. Intenzitet Lenine i Ethanove potrebe da budu zajedno gotovo je opipljiv, detaljni opisi živopisno dočaravaju jedan autentični svijet, no osnovna privlačna snaga ove priče počiva na dočaravanju snage sudbonosne ljubavi između dvoje glavnih junaka.

Fanovi sage Sumrak  Stephanie Meyer i serije True Blood publika su koja će zasigurno bez daha gutati ovu gotičku ljubavnu priču. Knjiga se mjesecima, kao i njezin nastavak, nalazila na vrhovima top ljestvica.

  
Raskošan, atmosferičan i originalan gotički roman čiji će vas nezaboravni ekscentrični likovi već nakon prvih nekoliko stranica uvući u svoj začarani svijet.

Kirkus

Čitatelje će očarati atmosfera magičnog svijeta ispunjenog nadnaravnim silama, jednako kao i snažno dočarana i slojevita mitologija i sudbonosna ljubav između glavnih likova.
Publishers Weekly

Ova knjiga sadrži sve što trebate: jezovitu atmosferu, kobno prokletstvo, reinkarnaciju, mogiju, vudu,
a uz to i likove koji ne dopuštaju čitatelju da ispusti knjigu iz ruku. Tko može tražiti više?

Booklist

Autorice evociraju mračan, nadnaravni svijet u gotičkoj tradiciji Anne Rice. Fanovi Stephanie Meyer i HBO-ove serije True Blood će naprosto gutati stranice ove gotičke ljubavne priče za mlade, a i za sve ostale ljubitelje dobro napisane priče.
School Library Journal

O autoricama:

Kami Garcia i Margaret Stohl dvije su prijateljice koje žive u Los Angelesu. Na ideju da napišu svoj prvi roman, Divna stvorenja došle su tijekom jednog zajedničkog ručka u restoranu. Margaret je oduvijek bila sklona romanima s elementima fantastike i natprirodnog, dok je Kami uživala u pričama smještenim na američki Jug i željela je napisati knjigu nadahnutu njezinim južnjačkim porijeklom. Nemajući u tom trenutku boljeg načina da zabilježe svoje zamisli u vezi s romanom, zapisivale su ih na papirnati ubrus. Do kraja ručka sinopsis romana bio je manje-više dovršen.

Kami i Margaret više ne pišu na papirnatim ubrusima, nego na kompjutoru i pozivaju vas da ih posjetite na njihovoj adresi, a najave knjiga pogledajte OVDJE. Za ljubitelje sličnih naslova i sve zaintrigirane najavom ove knjige imamo iznenađenje! Gricni i Naklada Ljevak najsretnijem čitatelju daruju jedan primjerak knjige Divna stvorenja! Prijaviti se za sudjelovanje možete tako da točno odgovorite na pitanje: "Kako se zove glavni junak knjige?" Želite li sudjelovati, pošaljite nam mail s naslovom ''Divna stvorenja'' na info@gricni.com zajedno s točnim odgovorom i Vašim podacima. Također se za sudjelovanje u igri možete prijaviti i ako ostavite odgovor u komenaru ispod članka na našem Facebook profilu! Prijave primamo do ponoći 24. rujna. Sretno svima!

Knjigu Divna stvorenja osvojila je Barbara Cesar! Čestitamo dobitnici, a ostalima zahvaljujemo na sudjelovanju!
NAKLADA_LJEVAK

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Rock zauvijek
Massimo - Dodirni me slučajno
Izložba povodom 40 godina Animafesta
7. Kreativna događalica
Jedan dan
Krletka
Sarin ključ - Tatiana de Rosnay
Sucker Punch
Animafest djeci osigurao kino, radionicu i igraonicu!
CASINO JACK I SJEDINJENE MONETARNE DRŽAVE
6. Festival židovskog filma
Počinje Filmomanija!
Lux in Tenebris
Samice u ZKM-u
Continentalova tjedna izdanja

Gricni kategoriju