Dimljena haringa bez senfa

Dimljena haringa bez senfa

U sklopu najave gostovanja proslavljenog pisca Alana Bradleya u Zagrebu predstavljamo Vam i roman Dimljena haringa bez senfa, treći nastavak njegove serije s glavnom junakinjom Flavijom de Luce koja je u kratkom roku stekla kultni status među čitateljima Bradleyevih romana !

Glavna junakinja Bradleyevih romana - tvrdoglava, inteligentna i neodoljivo duhovita Flavia de Luce - djeluje starije od svojih 11 godina, a čitatelji koji su je upoznali u prethodne dvije Bradleyeve knjige znaju da ona ima i ranjivu stranu - a to se najbolje vidi u njezinom odnosu s distanciranim ocem i sestrama koje je neprestano i okrutno zadirkuju. Dok Flavia rješava svoj najnoviji slučaj, njezina je obitelj na rubu bankrota. Njezin otac prodaje na aukciji svoje dragocjene ljubljene poštanske marke i obiteljsko srebro. Usred obiteljske krize nezaustavljiva mlada detektivka istražuje slučaj premlaćivanja ciganske vračare i ubojstvo lokalnog kradljivca povezano sa skupinom pripadnika vjerskog kulta, lokalnom antikvarnicom i nestankom djeteta. Zvuči zamršeno? I jest, no Bradleyevo pripovjedačko umijeće sve povezuje u tečnu i uvjerljivu priču - uzbudljivu, napetu i začuđujuće nevinu unatoč mračnim zbivanjima u njezinu središtu.
Dimljena haringa bez senfa

''Izvanredno... neodoljiva mješavina otkvačenog humora i kriminalističkog zapleta.''
Publishers Weekly

''Osebujna mlada heroina Flavia de Luce nastavlja šarmirati čitatelje rješavajući još jedan slučaj umorstva u Bishop's Laceyu.''
Kirkus Review

''Bilo da vodi bitku sa svojim okrutnim sestrama ili se verbalno nadmeće sa sirotim inspektorom Hewittom, naša drska heroina uvijek je jednako neodoljiva. Ispunjena duhovitim dijalozima i živopisnim ekscentričnim likovima, knjiga će oduševiti čitatelje koji vole kriminalističku priču prožetu inteligentnim humorom.''
Library Journal

''Iako i kao odrasla neizmjerno uživam prateći avanture Flavije de Luce, voljela bih da sam je mogla imati kao uzor dok sam odrastala. Tako je cool biti pametan. Tako je cool biti Flavia. I tako je divno pripadati hordama njezinih obožavatelja.''
Louise Penny

Svjetski bestseler Dimljena haringa bez senfa objavljen je u izdanju Knjižare Ljevak, a nas posebno veseli to što u suradnji s izdavačkom kućom Vama poklanjamo sva tri nastavka iz Bradleyeve serije s glavnom junakinjom Flavijom de Luce! Trojici najsretnijih čitatelja poklanjamo po jedan naslov iz serije! Za sudjelovanje u darivanju prijaviti se možete tako da na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom ''Alan Bradley'' koji sadrži vaše podatke i točan odgovor na nagradno pitanje: ''U kojem je formatu objavljena knjiga Dimljena haringa bez senfa u izdanju Knjižare Ljevak?'' (Točan odgovor potražite OVDJE.) Prijave primamo do ponoći 13. rujna nakon čega ćemo objaviti imena sretnih dobitnika. Sretno!

Knjigu Slast na dnu pite poklanjamo Željki Pavličić, knjigu Korov, vješala i krvnikova kukuljica Petri Vresk, knjigu Dimljenma haringa bez senfa Goranu Fundi! Čestitamo sretnim dobitnicima i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

____________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Nina Romić + Mika Male + Lotus
„OVO BI MOGLA BITI MOJA ULICA“ U BERLINU
Vedran Šilipetar, slikar i skulptor
Urban & 4 s 'Kunderom' u Aquariusu
Obamin sindrom
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
Čovjek koji je spasio Europu
Gricni foto sekcija
100. izvedba predstave "Čudo u Poskokovoj Dragi"!
Zdenka Kovačiček Cabaret Show
Pirati s Kariba: Nepoznate plime
Filmomanija 6
Klapski Woodstock
Foto radionica u KSET-u
„IZLET“ u CINEPLEXXU CENTAR KAPTOL!

Gricni kategoriju