Crvena kapela

Crvena kapela

Nevjerojatno, neugodno i smiješno! Film "Crvena kapela" opisan je kao mješavina filmova "Idioti" i "Borat"!

Dokumentarac o Dancima koji glume kazalištarce, ulaze u Sjevernu Koreju i snimaju film koji razotkriva komunističku propagandu. Beskrupulozni novinar, invalid s teškim posljedicama moždanog udara i komičar putuju u Sjevernu Koreju. Njihova je misija – nasmijati ljude u jednom od najstrožih režima na svijetu. Predstavivši se kao mala prosocijalistička kazališna skupina u programu kulturne razmjene između Danske i Sjeverne Koreje, ''Crvena kapela'' dobiva dopuštenje da putuje u Sjevernu Koreju i odigra nekoliko predstava za izabranu publiku.


Dva člana trupe, Jacobi i Simon, rođeni su u Sjevernoj Koreji i kao djeca usvojeni u Danskoj, a ovo je njihova priča o suočavanju s vlastitim biološkim korjenima i pokušajem da izvedu predstavu u dijelu svijeta gdje humor i humanost žive u slabim uvjetima. Ovo je priča i o susretu između slobodnomislećeg i totalitarnog društva koji svoje građane drži pod kontrolom: 23 milijuna građana Sjeverne Koreje pod željeznom su paskom dragog vođe generala Kim Jong-Ila. Naslov ''Crvena kapela'' referira se na komunističku špijunsku organizaciju u nacističkoj Njemačkoj koja je operirala pod imenom ''Rote Kapelle''.

Uloge: Mads Brügger, Simon Jul Jørgensen, Jacob Nossell
Režija:
Mads Brügger

Kao i uvijek za večeras smo kod dragih ljudi iz KIC-a osigurali dvije besplatne ulaznice za nekog od Vas! Projekcije filma su svaki dan u 21 sat, a prijaviti se za sudjelovanje u igri možete tako da točno odgovorite na pitanje: "Kako se zove redatelj filma Crvena kapela?'' Želite li sudjelovati, pošaljite nam mail s naslovom ''Crvena kapela'' na info@gricni.com zajedno s točnim odgovorom i Vašim podacima.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

U zaklon
Arthur
Saboter
Pronađite ljude u crnom!
Vitez tame: Povratak
Izumi i otkrića
Massimo u Tvornici!
Sarin ključ - Tatiana de Rosnay
Koncert "Na treću"
Bolero - Davor Suhan
Dražen Pavlović - magija iz kista!
Reckless - KAMENO MESO
Barneyeva verzija
Car neuspjeha
Lotus u Saxu

Gricni kategoriju