Ciklus Virtuoso

Ciklus Virtuoso

Uz današnji užurbani životni tempo i konstantno jurenje za obavezama sve rjeđe pronađemo vremena za opuštanje i uživanje. Upravo zato Vas pozivamo na ovaj predivni koncertni ciklus koji će barem na trenutak zaustaviti vrijeme i prepustiti Vas glazbi.

Virtuoso - ciklus koncerata studenata Muzičke akademije pokrenuli su 2001. godine (tada studenti klavira) Jurica i Mario Šoša te Ivan Škreblin. Osmislili su program sezone koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu, dobili potporu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te omogućili sebi i svojim kolegama javne nastupe i priliku za predstavljanje publici. U početku zamišljen samo za pijaniste, tijekom vremena Virtuoso postaje sve veći i snažniji pa otvara prostor za sudjelovanje studentima svih odsjeka Muzičke akademije, komornim sastavima kao i studentima s drugih akademija te mladih, tek diplomiranih glazbenika. Koncertom 2. listopada 2011. u Hrvatskom glazbenom zavodu, ciklus Virtuoso započinje svoju jedanaestu redovitu sezonu (2011./2012.), a tijekom svog dosadašnjeg djelovanja uspješno se ucrtao na kulturnu kartu Grada Zagreba, ali i drugih gradova diljem Hrvatske, poput Velike Gorice, Samobora, Siska i Lipika, obogaćujući njihov društveni i kulturni život. Virtuoso se odvija zbog dobre volje, želje za napretkom i entuzijazma studenata kojima je glazba prioritet.


Umjesto naricanja kako nema novaca i kako se ništa ne može napraviti, odlučili smo da, takvi kakvi jesmo, zainteresiramo publiku i u kontaktu s njom dotjerujemo svoja znanja. Mladi nisu samo budućnost, već su i sadašnjost ove zemlje, stoga vjerujemo da i mnoge starije zanima kakvi smo, bez obzira na to što nismo najbolji na svijetu. Živimo u uvjetima u kakvim živimo i pokušavamo ih popraviti kako najbolje znamo i umijemo. Ovaj program primijenjiv je i na sve generacije koje su slijedile iako je postignut veliki napredak. Povećanjem broja koncerata u jednoj sezoni otvoren je prostor za nastup i onih glazbenika koji nisu pijanisti, kao i gostima: kolegama s drugih akademija te bivšim studentima - danas diplomiranim akademskim glazbenicima.

Ponosni smo što se, uz redovite koncerte koji se održavaju u zagrebačkom Hrvatskom glazbenom zavodu, koncerti ciklusa Virtuoso sve češće održavaju i u drugim gradovima Hrvatske: od 2003. redovito se održavaju i u Velikoj Gorici (dvorana Galženica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica), od 2006. i u Samoboru (Galerija Prica), a od 2007. i u Lipiku (Multikulturalni centar). Pojedini koncerti održani su i u Sisku (Koncertna dvorana GŠ Fran Lhotka), Karlovcu (Zorin dom) i Bjelovaru (Dom kulture), a u pripremi su i Virtuoso koncerti u nizu ostalih gradova.

Uz redovite koncerte u pretplati, održava se i niz recitala Uz Virtuoso – nastupi najuspješnijih studenata i istaknutih glazbenika (prvenstveno profesora) – za koje pretplatnici Ciklusa dobivaju besplatne ulznice. Početkom 2006. godine dodatno je održan i koncert Virtuoso plus – novogodišnji poklon pretplatnicima. Impresivan broj mladih glazbenika ugradio je u dosadašnje koncerte golem trud, ali i svoje nade i ljubav prema glazbi. Za uzvrat je dobio zadivljujuću podršku i motivaciju za daljnje usavršavanje. Zahvalni publici, koja je s tolikim simpatijama pratila dosadašnje koncerte obećajemo da ne odustajemo od nastojanja da budemo još bolji: želimo da svaki novi koncert publici bude novo zadovoljstvo.

VIRTUOSO AD LIBITUM 1

Ciklus Virtuoso Vas s ponosom poziva na prvi koncert u svojoj jedanaestoj redovitoj sezoni pod nazivom „Ad libitum 1“, a ovim koncertom će ujedno započeti i koncertna sezona 2011./2012. u Hrvatskom glazbenom zavodu! Pripremili smo čitav niz atraktivnih skladbi u sjajnim izvedbama – nakon dugo vremena čut ćemo jednu violu, u goste nam ponovno dolazi riječki harmonikaš Josip Nemet; po prvi puta na Virtuosu predstavit će se i novi Ansambl klarineta Muzičke akademije, a gitarist Srđan Bulat izvest će izbor djela Fransica Tárrege, s kojima je prije mjesec dana osvojio „45. Međunarodno gitarističko natjecanje Francisco Tárrega“ u Španjolskoj! Prije koncerta na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu moći ćete kupiti ili obnoviti Vašu pretplatu, a svi oni koji to ne stignu do prvog koncerta, priliku imaju sve do drugog koncerta, 17. studenog.

Radujemo se Vašem dolasku na otvaranje sezone ciklusa Virtuoso!

NA PROGRAMU SU SKLADATELJI:

R. Schumann, G. Enescu, P. Makonnen, V. Zubicki, A. Piazzolla, J. van der Roost,

F. Tárrega, H. Wieniawski

PROGRAM IZVODE:

JASNA SIMONOVIĆ, viola

TVRTKO EMANUEL GALIĆ, violina

SRĐAN BULAT, gitara

JOSIP NEMET, harmonika

MARIJAN ĐUZEL, klavir

TIBOR NAGLIĆ, klavir

ANSAMBL KLARINETA MUZIČKE AKADEMIJE U ZAGREBU

Raspored koncerata:

Srijeda, 28. 9. 2011., 19:30 Sisak, Glazbena škola „Fran Lhotka“, Trg Ljudevita Posavskog 2

Nedjelja, 2. 10. 2011., u 20:00 sati, Zagreb, Hrvatski glazbeni zavod (HGZ), Gundulićeva 6

Srijeda, 5. 10. 2011., 19:30 Velika Gorica, Dvorana Galženica, Trg Stjepana Radića 5

Cijena ulaznice za pojedini koncert: 20 kn

Cijena pretplate: 100 kn

Cijena pretplate za đake, studente i umirovljenike: 80 kn

Blagajna Hrvatskog glazbenog zavoda radi radnim danom u vremenu 10-13 i 19-20 sati, te jedan sat prije koncerata.

Organizator: Studenti Muzičke akademije u Zagrebu

Predstavnik studenata: Krešimir Starčević mob. 091 / 8844 - 310

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (5 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

10 dana za osmijehe uz Continentalove crtiće!
Harry Potter i darovi smrti - 2.dio!
Planet majmuna: Postanak
Nina Romić + Mika Male + Lotus
Između neba i zemlje
Kako odgojiti štene
Otvoren MUU u SIGETUU
Lotus i Replica u SAX-u
Lijepa naša
Mala gljivarska kuharica
BADco. - Tamno i natrag u ZKM-u!
Urban & Hauser
Opasna metoda
BEMTEUMOZAK
Replica - Ivan Šibenik

Gricni kategoriju