BRAK

BRAK

Postromantično doba žena koje neumorno rade, djece koja žive kao kraljevi, seksualno prikraćenih supružnika i buntovnih parova koji mijenjaju pravila. Uzbudljivo štivo koje otkriva tajne bračnog odnosa i propituje uvriježene predrasude, stavove i zablude o braku!

Bračni vremeplov povjesničarke Pamele Haag pruža nam široko viđenje braka i bračnih odnosa od 19. stoljeća naovamo. Združivši stručna znanja, vlastito iskustvo i brojne ispovijesti prijatelja s britkim, ali i podržavajućim komentarima svojeg supruga otkriva nam: Kako izgleda melankolični brak s malom mjerom sukoba? Jesmo li uvjetovani određenim okolnostima ili imamo mogućnost izbora? Jesu li naši stavovi o braku oblikovani obiteljskim nasljeđem, duhom vremena ili imamo privatnu ljestvicu romantičnih kriterija koje zadajemo i ispunjavamo? Jesu li nam važniji strast i uzbuđenje ili pak sigurnost „mirne bračne luke“? Facebook i Google umjesto odlaska u kino ili šetnju? Svinganje, poliamorija i otvoreni brak umjesto „zajedno dok nas smrt ne rastavi“? Koje su to slatke tajne i čarobne točke u kojima se miješaju strast, ljubav, uzbuđenje, obveze, navike, ljutnja, ushićenje - gdje su točke u kojima najintenzivnije pulsira svakodnevni život?

Moj je prvi cilj u ovoj knjizi izraziti... želju, opisati melankolični brak s malom mjerom sukoba i pokazati milijunima nas u podvojenim brakovima da nismo sami. Želim pružiti utješne trenutke prepoznavanja samoga sebe i zadovoljiti radoznalost o tajnom životu tih brakova tako što ću vas uvesti u njih. Brak anonimnih ljudi skrivena je institucija, čak i u našem vremenu koje prezire privatnost. Njegovi neuspjesi, kao i uvrnuta, improvizirana preoblikovana izdanja, prečesto su skriveni od pogleda. Cilj mi je podignuti zavjesu i načiniti kolektivan portret tih brakova - kako se nađemo u njima, koje nas odluke odvedu u dosadu. Ova se knjiga prešutno suprotstavlja riječima Lava Tolstoja: možda svi nesretni brakovi nisu nesretni na svoje, jedinstvene načine; možda je mnogo njih nesretno zbog zajedničkih izbora, stavova i senzibiliteta našega vremena.

dr.sc. Pamela Haag

Poznata hrvatska psihijatrica i psihoterapeutkinja s dugogodišnjim karijerom posvećenom radu s bračnim parovima i partnerima, dr. Jasna Burnać-Štefok , bit će gošća na promociji knjige ''Brak strogo povjerljivo'' dr. Pamele Haag, u izdanju Planetopije. Promocija će se održati u četvrtak, 26. siječnja 2012. u Makronovi s početkom u 19 sati. Bit će to izvrsna prilika da saznate više o tajnama bračnog odnosa, uvriježenim stavovima i zabludama o braku te jednoj od najraširenijih vrsta brakova - melankoličnim brakovima koji su opisani u knjizi.

U suradnji s Planetopijom ponovno smo za Vas pripremili poklon! Poklanjamo Vam jedan primjerak knjige ''Brak strogo povjerljivo''! Sve što trebate učiniti je podijeliti post s najavom knjige objavljen na Gricnijevom Facebook profilu uz tekst: ''Planetopija i Gricni poklanjaju hit knjigu!'' Kod podjele članka obavezno odaberite opciju ''Public/Javno'' kako bismo i mi vidjeli vašu prijavu! Prijave primamo do 31. siječnja u ponoć! Sretno!

Knjigu poklanjamo Ljubici Kemenović! Molimo da nam na info@gricni.com pošalje svoje podatke kako bismo joj nagradu mogli i poslati! Hvala svima na sudjelovanju!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Stoljeće mudrosti
6. Kreativna događalica​
NEKA BOLJI POBIJEDI
Zaraza
Konferencija "Mladi Europe"
Mačak u čizmama
ZOMantično ROMANTIČNO
RAT ART – DVADESET GODINA POSLIJE
Naša majka
Jane Eyre
Ovo bi mogla biti moja ulica
10 dana za osmijehe uz Continentalove crtiće!
Dani suvremenog plesa u Varaždinu
Filmske preporuke - Christian Bale
Tweetup unutar serije

Gricni kategoriju