Boys don't cry

Boys don't cry

31. svibnja, u okviru Tjedna suvremenog plesa, premijerno pogledajte predstavu „Boys don't cry“ drugi dio trilogije posvećene odnosu plesa i specifičnog žanra pop glazbe, a prema konceptu Saše Božića.

Love will tear us apart“, solo za Petru Hrašćanec, ujedno i prvi dio trilogije, predstavljen na prošlogodišnjem TSP-u, hvaljen od publike i kritike, bavio se pitanjem vlasništva nad izvedbom u umjetničkom i socijalnom okviru. Riječ ljubav iz naslova, ali i odabranih pop-rock pjesama korištenih u predstavi, prenešena je u ljubav prema činu izvedbe.

Drugi dio trilogije, „Boys don't cry“ istražuje naslijeđe ženskih kantautorica iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća te s njima povezana pitanja ženskog identiteta na sceni i skrivenih političkih poruka koje takva glazba, i ples na nju, posjeduje. Ženski identitet u predstavi razložen je na glas i pogled, a vlasništvo nad njim raspravlja se kroz fikcionalnu biografiju plesačice Petre Hrašćanec, koja je na sceni uprizorena u formi dueta s Markom Jastrevskim.

Procedura obiju predstava je ista, izvođači „izvode“ plesne brojeve, dok u pauzama, saznajemo naoko nebitne detalje o nastanku same produkcije. U „Boys don't cry“ situacija se multiplicira, jer plesači imaju različite odgovore na zadane zadatke, dok sama dramaturgija predstave dovodi u pitanje unisonost na sceni, kreaciju plesnog identiteta i vlastitite plesne i osobne umjetničke povijesti.

Koncept: Saša Božić /koreografija: Petra Hrašćanec i Saša Božić / izvedba: Petra Hrašćanec, Marko Jastrevski (Ana Mrak/Aleksandra Janeva Imfeld) / izbor glazbe: de facto / tonska obrada: Damir Šimunović / kostimi: de facto i Zdravka Ivandija/ design: Ploha / producentica: Štefica Bartolin / produkcija: de facto ; Koreografiju potpisuju Saša Božić i Petra Hrašćanec. Foto by: Danko Stjepanović i Silvija Kovačić

Predstava “Boys don’t cry” razvijana je unutar međunarodnog projekta SPIDER i jedan njezin dio prikazan je u okviru predstave At Once . Završni rad na predstavi “Boys don’t cry” realiziran je kroz radnu platformu ekscene, a u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb.

Prvi i drugi dio trilogije na rasoporedu su u 21 h u Zagrebačkom plesnom centru, 31. svibnja.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Glasaj prvi/a!

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

POTROŠENI?
DANI EUROPSKOG FILMA: OTMICA HEINEKEN
Drugi rođendan Gricnija!
Noć kazališta uz Zagreb Jazz Portrait
Zimnica - Tončika Cukrov
Mozart u vrtu
Mačak u čizmama
Prevaranti
200 najljepših trajnica
Filmske preporuke
Maš Forma - unikatan nakit
Svi na klape u Zagrebu!
TOLSTOJEVA POSLJEDNJA STANICA
Vlado Tuđa - I ♥ NY
Massimo - Dodirni me slučajno

Gricni kategoriju