Biser Kine - Anchee Min

Biser Kine - Anchee Min

Predstavljamo Vam novu knjigu iznimno popularne autorice Anchee Min čija je knjiga "Crvena azaleja" postala svjetski bestseler! "Biser Kine" nova je knjiga ovog kineskog spisateljskog bisera, a Gricni Vam sada već tradicionalno omogućava osvajanje ovog naslova!

U malom južnjačkom gradiću Chin-kiangu, posljednjih dana devetnaestog stoljeća, dvije djevojčice stat će jedna drugoj na put, no ipak postati nerazdvojne prijateljice. Vrba je kći jedinica u sirotinjskoj obitelji. Pearl je svojeglava kći gorljivih kršćanskih misionara. Kad odraste postat će Pearl S. Buck, Nobelovom nagradom ovjenčana spisateljica i aktivistica, no za sada je tek djevojčica koja se srami svoje plave kose i očarana je novom prijateljicom, Kineskinjom. Zakoračivši zajedno u svijet, povjeravat će jedna drugoj snove i nade i skupa pokušati prebroditi prve ljubavi i izjalovljene brakove. Ali kada Pearlina obitelj bude prisiljena napustiti Kinu, Vrba će zbog prijateljstva s njom doživjeti niz neugodnosti. No odanost američkoj prijateljici bit će jača od svega i nijedna kazna Vrbi neće biti teška. Ipak, kroz ljubavi i gubitke, radost i patnju, izgnanstvo i zatočeništvo, duše tih dviju žena ostaju prisno isprepletene, a njihovo ponovno sjedinjenje u Americi bit će potresan i bolan čin koji na dirljiv način zaokružuje ovu neobičnu biografiju slavne književnice i nobelovke.

Bilješka o autoru

Anchee Min je kinesko-američka slikarica, fotografkinja, glazbenica i spisateljica s prebivalištem u San Franciscu i Šangaju. Njezina poluautobiografija - memoari Crvena azaleja  postali su svjetski bestseller, a prava su prodana u dvadeset zemalja. Rođena je u Šangaju 1957. godine, a u dobi od sedamnaest Anchee Min prisilno je poslana na poljoprivredno kolektivno dobro te se našla u političkom ozračju obilježenom otuđenjem i neprijateljstvom. U radničkom kampu otkrio ju je lovac na talente Šangajskog filmskog studija gospođe Mao i angažirao kao filmsku glumicu. U Sjedinjene Države Anchee Min došla je 1984. godine, zahvaljujući pomoći glumice Joan Chen. Udana je za pisca Lloyda Lofthouse, s kojim ima kćer Lauryann. Min je, osim memoara, objavljenih 1994., napisala još šest romana: Katherine (1995), Becoming Madame Mao (2001), Wild Ginger (2002), Carica Orhideja (2004), Posljednja carica (2007) i Biser Kine (2010). Na hrvatski jezik prevedeni su romani Crvena azaleja, Posljednja carica, Carica Orhideja i Biser Kine.
Anchee Min
Biser Kine u izdanju Mozaik knjige možete osvojiti na Gricniju! Sve što trebate napraviti kako biste sudjelovali u nagradnom izvlačenju jest podijeliti članak "Biser Kine - Anchee Min" s našeg Facebook profila, uz tekst:"Gricni mi poklanja knjigu!" Prijaviti se možete do ponoći 2. studenog! Svima želimo puno sreće!

Čestitamo Vlatki Jantolek! Hvala svima na sudjelovanju! Molimo dobitnicu da nam na info@gricni.com javi svoje podatke kako bismo joj mogli poslati nagradu!
Mozaik knjiga

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.3 (6 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Naša majka
Fedrina ljubav
Koordinate sreće
Drugi koncert iz Ciklusa Virtuoso!
Inspektor Martin i banda puževa
Nulti merdijan - Hrvoje Šalković
Biser Kine - Anchee Min
ISTINSKA SREĆA - Sharon Salzberg
Ciklus Virtuoso
Probe - Ivan Androš
Arthur
Ovo bi mogla biti moja ulica
Kvartet KLANG
DANI EUROPSKOG FILMA: KOPNO
Pismo Heineru Mulleru

Gricni kategoriju