Barneyeva verzija

Barneyeva verzija

Danas će se u Art-kinu Grič održati hrvatska premijera filma ''Barneyeva verzija'' (''Barney's Version''), kanadske humorne drame redatelja Richarda J. Lewisa, premijerno prikazane u konkurenciji Festivala u Veneciji.

U glavnim ulogama nastupaju Paul Giamatti, Rosamund Pike, Minnie Driver, Rachelle Lefevre, Scott Speedman i Dustin Hoffman. Za svoj nastup u ''Barneyevoj verziji'' Paul Giamatti osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca, a film je nagrađen i sa 7 kanadskih filmskih nagrada ''Genie''. Film je ekranizacija istoimena bestsellera Mordecaija Richlera koji prati trideset godina života Barneya Panofskog, njegova tri braka, odnose s prijateljima i neprijateljima tijekom tridesetak godina, od otkačena boemskog života u Parizu do poslovnog uspjeha u rodnoj Kanadi. Barney Panofsky ponekad je humoran, ciničan i satiričan, ali uvijek iskren (primjerice, ljubav svog života upoznaje u najnezgodnijem trenutku – na vlastitom vjenčanju za bogatu šopingoholičarku) kad govori o onome što se zbilo na njegovu životnom putu...

"Barneyevu verziju" možete pogledati samo u Art kinu Grič!

barneyeva_verzija
Uloge: Paul Giamatti, Rosamund Pike, Minnie Driver, Rachelle Lefevre, Scott Speedman i Dustin Hoffman
Režija: Richard J. Lewis
Trajanje: 134 min
Drama (Kanada/Italija, 2010.)

Ako Vas je zaintrigirala najava filma, odgovorite na nagradno pitanje i možda upravo Vi osvojite 2 ulaznice za večerašnju projekciju (ponedjeljak, 6. veljače) u 19,00 sati u Art kinu Grič! Pitanje glasi: ''U kojoj je kategoriji Paul Giamatti osvojio Zlatni globus?'', a svoje odgovore i podatke šaljite nam na info@gricni.com s naznakom ''Barneyeva verzija''. Prijave primamo do 16h. Sretno!
barneyeva_verzija_plakat

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Inspektor Martin i banda puževa
Vedran Šilipetar, slikar i skulptor
Sarin ključ - Tatiana de Rosnay
Kako odgojiti štene
Vjerno susjedstvo
Nulti merdijan - Hrvoje Šalković
Jeste li za salatu?
Filmske preporuke - Darren Aronofsky
Čudo u Poskokovoj Dragi
Pronađite ljude u crnom!
Replica - Ivan Šibenik
Massimo - Dodirni me slučajno
Konferencija "Mladi Europe"
Festival svjetskog kazališta 2012
Danas počinje Animafest!

Gricni kategoriju