Alan Bradley u Zagrebu

Alan Bradley u Zagrebu

Alan Bradley, dobitnik nagrade ''Dagger Award'' za najbolji kriminalistički roman, dolazi u Zagreb 12. i 13. rujna. Vijest o njegovu gostovanju u Zagrebu sigurno će razveseliti sve ljubitelje mlade detektivke Flavije de Luce - glavne junakinje Bradleyevih romana!

Naklada Ljevak najavljuje gostovanje Alana Bradleya, autora kojeg je hrvatska publika imala priliku prvi put upoznati nakon što je objavljen njegov prvijenac Slast na dnu pite a potom i roman Korov, vješala i krvnikova kukuljica. Bradley gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna, kada će autora koji je u kratkom roku stekao brojne poklonike diljem svijeta i pobrao desetak uglednih nagrada imati priliku upoznati ovdašnji zaljubljenici u ovaj popularni žanr i iz prve ruke saznati što ga je nadahnulo da stvori neodoljivo šarmantan i otkvačen lik mlade detektivke Flavije de Luce - glavne junakinje Bradleyevih romana za kojom je poludio cijeli svijet. Nakon prve knjige i velikog svjetskog uspjeha, Bradley je potpisao ugovor za nove nastavke, a redatelj Sam Mendes je otkupio i prava na snimanje serijala po Bradleyevima knjigama. Knjige su mu do sada prevedene u više od 40 zemalja svijeta, a hrvatska publika će ovih dana imati priliku čitati i Dimljena haringa bez senfa – treći nastavak serije s glavnom junakinjom koja je u kratkom roku stekla kultni status među čitateljima Bradleyevih romana.
Alan Bradley u Zagrebu

PROGRAM GOSTOVANJA

Srijeda 12. rujna u 19,30 sati:

Potpisivanje knjige i druženje s autorom
Knjižnica Bogdana Ogrizovića
Preradovićeva 5, Zagreb
Ulaz slobodan.

Četvrtak 13. rujna u 20 sati:

Promocija knjiga
Vip Club
Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb
Govore: Alan Bradley, Milka Car, Boris Perić, Davorka Ćurković
Moderator Ivica Prtenjača
Ulaz uz besplatnu ulaznicu koje se podižuu Knjižari Ljevak (Trg bana Josipa Jelačića 17, Zagreb) do 13. rujna.

Jedan je kritičar primijetio da su Bradleyeva Flavia de Luce i Larssonova Lisbeth Salander – svaka na svoj način - možda najupečatljiviji likovi u ovom žanru u posljednjih nekoliko desetljeća. Dobra najava za nadolazeću kulturno-književnu jesen!

   Alan Bradley rođen je u Torontu a odrastao u Cobourgu u državi Ontario. Kao inženjer elektronike radio je na radijskim i televizijskim postajama u Ontariju i na Sveučilištu Ryerson u Torontu. Nakon što je odlučio otići u prijevremenu mirovinu kako bi se posvetio pisanju, Bradley objavljuje priče za djecu i podučava na kolegiju o pisanju scenarija i televizijskoj produkciji na Sveučilištu Saskatchewan. U suradnji s Williamom Sarjeantom piše knjigu "Ms Holmes of Baker Street" u kojoj autori iznose zapanjujuću tezu da je jedan od najslavnijih svjetskih detektiva, Sherlock Holmes, zapravo žena. Kontroverzna knjga donosi mu široku popularnost, uz brojne novinske intervjue i gostovanja u radijskim i televizijskim emisijama.

Nagrade: Za Slast na dnu pite, prvi roman iz serije detektivskih priča u kojima je glavna junakinja mlađahna detektivka Flavia de Luce, Bradley 2007. dobiva nagradu Britanske udruge pisaca kriminalističkih romana - Dagger Award. Knjiga je obasuta nepodijeljenim pohvalama i kritike i publike, pa su zaredale i druge nagrade i priznanja:  Goodreads Favorite Hero of the Year Award, Macavity Award, Barry Award, Agatha Award, Dilys Award, Arthur Ellis Award, Spotted Owl Award.
___________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Mala gljivarska kuharica
DANI EUROPSKOG FILMA: OTMICA HEINEKEN
Debitantski album Lufta
BRAK
Drugi koncert iz Ciklusa Virtuoso!
Lotus u Saxu
Srđan Bulat
Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve
XV. FAKI
SJEVEROZAPADNI VJETAR
Malo je dovoljno
Fenster u MM centru
Opaki zalogaji - Anthony Bourdain
Prevaranti
Naša majka

Gricni kategoriju