ACOUSTIC PROJECT & ZAGREB JAZZ PORTRAIT

ACOUSTIC PROJECT & ZAGREB JAZZ PORTRAIT

Svibanj je, s obzirom na broj koncerata u okviru muzičkog programa SC-a, pravi “glazbeni“ mjesec! Otvorit će ga zajednički nastup dvaju sastava – acoustic project i zagreb jazz portrait, a koji će izvoditi autorske skladbe i obrade u sasvim jedinstvenim aranžmanima 2. svibnja, s početkom u 21:30 sati.

Acoustic project čini 11 glazbenika, većinom članovi Zagrebačke filharmonije, i to kao komorni sastav gudača, uz flautu i obou te glasovir i udaraljke. Predvođeni skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanovićem, izvode zanimljive glazbene programe koji  obuhvaćaju klasiku, avangardu, jazz i rock, a inovativnim spajanjima različitih stilova, donose i sasvim nesvakidašnje zvučne kombinacije. Acoustic project kontinuirano nastupa u sklopu mnogih kulturnih događanja i ciklusa diljem Hrvatske.
acoustic_project
Zagreb jazz portrait
jedan je od najstarijih jazz sastava u Hrvatskoj, koji je u više od 20 godina rada ostvario brojne zapažene nastupe, izdao osam nosača zvuka, te osvojio vrijedna domaća, ali i strana priznanja i nagrade. Ansambl čine cijenjeni glazbenici Mario Igrec na gitari, Saša Nestorović na saksofonima, Borna Šercar na bubnjevima i udaraljkama, te Nenad Jura Vrandečić na kontrabasu, a ponekad i Hrvoje Galler na glasoviru postaje peti član u sastavu, što će i ovoga puta biti slučaj. Kao osnovnu koncepciju svojega rada vide promoviranje hrvatske autorske jazz glazbe te nerijetko izvode i vlastite skladbe.
zagreb_jazz_portrait
Zajednički nastup acoustic projecta i zagreb jazz portraita zamišljen je kao jedinstveni muzički projekt, s čak 16 glazbenika na pozornici i iznimno zanimljivim setom skladbi, za čiju se orkestraciju pobrinuo Dubravko Palanović. Između ostalih skladbi ovim će nastupom ansambli predstaviti i novi glazbeni materijali zagreb jazz portraita. Na programu su djela Dubravka Palanovića, Marija Igreca, Nenada Jure Vrandečića, Huberta Girauda, Edena Ahbeza, Joaquina Rodriga i Chick Coree, te Jake Holmesa i Jimmyja Pagea.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kn možete kupiti na blagajni Teatra &TD - radno vrijeme svakoga dana od 11 do 13h te dva sata prije predstave (od 18:00h), dok će ulazu koštati 70 kn. Studenti svoje ulaznice mogu kupiti po povoljnijoj cijeni od 35 kn.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Festival bajki za djecu i odrasle - pripovijedanje uz vatru
Koža u kojoj živim
Massimo u Tvornici!
Ciklus Virtuoso
Pronađite ljude u crnom!
Dvojac Lightune
Srđan Bulat
Vjerno susjedstvo
Crvena kapela
Fedrina ljubav
Drugi koncert iz Ciklusa Virtuoso!
Klape u Zagrebu
Kabinet
Reckless - KAMENO MESO
Kerempuh gostuje u Mostaru

Gricni kategoriju