100. izvedba predstave "Čudo u Poskokovoj Dragi"!

100. izvedba predstave "Čudo u Poskokovoj Dragi"!

U četvrtak, 12. travnja, u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“ održat će se jubilarna stota izvedba predstave „Čudo u Poskokovoj Dragi.“ Riječ je o komediji nastaloj prema istoimenom hit romanu Ante Tomića za koju se i danas traži ulaznica više, a Gricni ovim putem čestita na uspjehu!

Od premijere 25. rujna 2010. predstavu je na matičnoj sceni i na brojnim gostovanjima vidjelo više od 65 tisuća gledatelja. “Čudo u Poskokovoj Dragi” režirao je Krešimir Dolenčić, adaptaciju i dramatizaciju romana potpisuje Željka Udovičić, scenografiju i kostimografiju Valentina Crnković i Igor Kordej, a glazbu Zvonko Presečki. Uloge tumače Željko Königsknecht, Vedran Mlikota, Mario Mirković, Boris Mirković, Luka Petrušić, Ana Maras, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš, Antun Tudić, Jadranka Elezović, Edo Vujić, Ivan Đuričić, Anita Matić Delić/Linda Begonja, Marko Hergešić i  Filip Detelić/Jakov Bilić. Na Marulićevim danima 2011. Ante Tomić i Željka Udovičić dobili su Marula za najbolji izvedeni tekst, a Valentina Crnković i Igor Kordej Marula za scenografiju. Borko Perić na 35. danima satire Satiričkog kazališta „Kerempuh“ za ulogu Gorana Kapulice dobio je  Nagradu „Sabrija Biser“ za ulogu najbolje prihvaćenu od publike.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

NEKA BOLJI POBIJEDI
Nosferatu
LJUBAVologija - Bruno Šimleša
Amstel Quartet i New Sax Quartet u Teatru &TD!
Sestra - Rosamund Lupton
Pobjednici festivala "Organ Vida"
Gospođa ministarka
U boljem svijetu - KIC
Festival svjetskog kazališta 2012
Corpus delicti - Juli Zeh
10 MINUTA POZORNOSTI
Valentinovo u Profilu
Vodni rat
Prevaranti
ZOM - orkestar s dušom

Gricni kategoriju