10 MINUTA POZORNOSTI

10 MINUTA POZORNOSTI

Goldie Hawn poznata je kao holivudska ikona, vrsna glumica i Oskarovka. No njezina je dugogodišnja strast promicanje fizičkog i emocionalnog zdravlja i sigurnosti djece. Kao predana majka koja je odgojila četvero djece to dokazuje u osobnom životu, ali i kroz Zakladu Hawn!

Zaklada je okupila brojne stručnjake na području medicine, neuroznanosti, psihologije i obrazovanja, a zahvaljujući njihovim združenim naporima nastao je program MindUp na kojem se temelji knjiga ''Deset minuta pozornosti''. Ova zaklada je posvećena razvoju programa koji pomaže djeci da postignu sreću i uspjeh u školi i životu općenito.

Radi se o jedinstvenom i znanstveno utemeljenom programu stvorenom kako bi se djecu podučilo ''pozornosti'' – danas priznatom načinu podrške razvoju socijalne i emocionalne inteligencije. Vježbanjem fokusiranja pažnje, metodama programa MindUP jača se um i stvara više empatije i sućuti u odnosima. Pozornošću se također jača i mozak. Osim što je stvorila inovativan program, Goldie je zahtijevala da se istraživanjima dokaže imaju li te obrazovne strategije mjerljiv učinak i dokazano je da itekako imaju. Program se godinama uspješno primjenjuje u vrtićima i školama diljem SAD-a, Kanade i Velike Britanije i dokazano nudi pomoć djeci da se što bezbolnije nose sa stresom, ali i da upoznaju svoje emocije, kao i um i njegove potencijale.

Priručnik s vježbama ''Deset minuta pozornosti'' prilika je za sve - djecu, ali i roditelje, te sve odrasle osobe koje su u kontaktu s djecom - da ovaj program počnu primjenjivati u svakodnevnom životu i na taj način omoguće stjecanje vrijednih socijalnih i emocionalnih vještina za smanjivanje stresa i tjeskobe te zdraviji i sretniji život. Više o Zakladi Hawn i MindUP programu pročitajte ovdje!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Dečko, dama, kralj, špijun
Album klape "Sol"
Valentinovo u Profilu
SVIJET JE SPREMAN ZA „OSVETNIKE“!
NEKA BOLJI POBIJEDI
DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Dama i Skitnica 2
Melankolija
Opasna metoda
Dub trio u &TD-u
Vikend na Animafestu
Naša majka
Sram i strah
Pindarov dijamant
DANI EUROPSKOG FILMA: KOPNO

Gricni kategoriju